Vuoden Kokki 2025 esikarsintatehtävä

Valmista lämmin pääruoka-annos, jossa pääraaka-aineena on naudan ulkofilee. Annoksessa tulee olla vähintään kaksi (2) selkeää ja erillistä kasvislisuketta. Annoksessa tulee olla kaksi (2) kastiketta, joista toisessa on käytettävä kananmunaa jossain muodossa.

Kilpailijan tulee kirjoittaa kyseisestä annoksesta resepti neljälle (4) henkilölle ja liittää reseptitiedostoon mukaan kuva annoksesta.

Kilpailun hakuaika on 21.2.-31.3.2025 klo 18.00 asti.

Kilpailijoiden hakemukset toimitetaan hakuvaiheen tuomaristolle anonyymeinä. Hakijoista valitaan kahdeksantoista (18) parasta, jotka tulevat nostamaan hakuannoksensa tuomaristolle ravintolakoulu Perhossa Helsingissä tiistaina 22.4.2025

Kilpailija tulee Perhoon valmiilla misoilla ja jokaisella kilpailijalla on 45 minuuttia aikaa nostaa neljä (4) annosta tuomaristolle. 

Huolehdithan jo annoksen suunnitteluvaiheessa, että tämä on mahdollista. 

Perhon alkukarsinnoista valitaan semifinaaliin kaksitoista (12) parasta kokkia. Semifinalistit ilmoitetaan Perhossa tapahtuvan karsintapäivän päätteeksi. He etenevät tiistaina 27.5.2025 Turussa kilpailtavaan semifinaaliin. 

Perhon alkukarsinnoista jokainen jatkoon päässyt kilpailija saa sijoituksensa perusteella pisteitä semifinaaliin.

Vuoden Kokki – finaali kilpaillaan Helsingin Messukeskuksella Ruoka- ja Viinimessuilla lokakuussa 2025. Finaalipäivät tarkentuvat myöhemmin. Finaalissa kilpailee kuusi (6) parasta kilpailijaa.

Kilpailuun osallistuva on vastuussa itse kustannuksista, joita syntyy kilpailun osalta Finaaliin asti.

Tästä hakulomakkeeseen

Q & A

Jos hakemuksesi palauttamisen kanssa on ongelmia, toimita kaikki lomakkeessa pyydetyt tiedot sekä vaaditut liitteet sähköpostitse osoitteeseen metro.markkinointi@wihuri.fi

Kilpailun säännöt