Skip to main content

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaalit keräävät ravintola-alan huiput Helsingin Messukeskukseen 24.– 25.10.2024. Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä kruunataan uudet ravintola-alan suomenmestarit.

Vuoden Kokin 2023 Johan Kurkelan ja Vuoden Tarjoilijan 2023 Kirsi Seppäsen edustusvuosi tulee päätökseen, kun ravintola-alan uudet suomenmestarit ratkeavat kaksipäiväisissä finaaleissa. Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Kalle Tanner (Vuoden Kokki 2018) ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015) odottavat finaalia, joka esittelee alan osaamista monipuolisesti.

”Odotan innolla tämän vuoden finaalia, jossa meillä on supertaitavia tarjoilijoita. Uskon, että pääsemme näkemään hienoja onnistumisia ja upeita hetkiä, joten messukävijöiden kannattaa heittäytyä mukaan kisatunnelmaan. Vuoden Tarjoilija -finaalissa pääsee kurkistamaan, mitä kaikkea erikoisosaamista alamme pitää sisällään, niin taitavaa tarkkuutta kuin lyömätöntä tilanteenlukutaitoa”, kertoo Alander.

”Vuoden Kokki -finaalissa odotamme persoonallista tekemistä ja omannäköisiä annoksia. Yleensä kilpailija, joka tekee eniten itsensä näköistä sekä herkullisinta ruokaa, pärjää parhaiten. Finaalit ovat mieletön tapahtuma, joka kerää alan ihmiset poikkeuksellisella tavalla yhteen. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee katsomaan finaaleja ja hyödyntää mahdollisuutta nähdä läheltä huippukokkaamista”, kommentoi Tanner.

Kilpailua pääsee seuraamaan torstaina 24.10. klo 12.00–17.30 ja perjantaina 25.10. klo 12.00–18.00 Viini & Ruoka -tapahtuman Näytöskeittiössä. Voittajat kruunataan perjantaina klo 18 alkaen ja palkitaan apurahoin. Vuoden Kokki saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin.

Lisätietojen antaja:

Wihuri Metro-tukku

Heli Kähkölä

Marketing Specialist

+358401217395

heli.kahkola@wihuri.fi

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukku lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.

Heli Kähkölä

Author Heli Kähkölä

More posts by Heli Kähkölä